Cyberpunk 2077 - nagyobb sikereket várnak, mint a Witcher szériától

2017-03-19 12:54:55

A fejlesztők sokkal nagyobb eredményeket várnak új projektjüktől.


 

A CD Projekt RED az egyik legjobbnak minősített AAA stúdió a világon, különösen a The Witcher 3 megjelenése után. Ahogy már köztudott, a cég már következő projektjén, a Cyberpunk 2077-en dolgozik, melytől - mint megtudtuk - nem kis sikereket várnak. Michał Kiciński egy interjú során elmondta, hogy bár a The Witcher 3 hatalmas győzelmet aratott a piacon, tovább nem támaszkodhatnak rá. Egyikük sem számított ily' hatalmas eredményekre, az eladási számokat tekintve azonban bőven van még hova fejlődni. A jelenlegi kitűzött cél, hogy utolérjék a többi nagy stúdiót a világszínvonalban.

cyberpunk_2077

A csapat úgy gondolja, a cyberpunk univerzum sokkal vonzóbb a játékosok számára, mint a The Witcher széria fantasy világa, ami egyébként bizonyos értelemben kényszer is volt számukra, hiszen egy elkezdett sorozat közepén nem válthatnak stílust. Az igazgató reményei szerint a Cyberpunk 2077 nem csak hogy egy rahedli díjat, de hatalmas kereskedelmi sikert is elérhet. Elnézve a mai filmeket, könyveket és játékokat, a fantasy egy sokkal szűkebb téma.

Adam - hozzánk hasonlóan - türelmesen vár, azonban egy konferencia alatt kijelentette, a megjelenési dátum és az indítás között egy meglehetősen rövid időszak is lehet. Egy rövid, ám intenzív marketingkampány kivitelezése meglehetősen nehéz feladat, ha nincs komoly pénzügyi háttere a cégnek. Egyfajta kommunikációs villámháborúhoz hasonlította, melyre mindig felkészültnek kell lenni.

50996_6_cd-projekt-red-release-cyberpunk-2077-another-aaa-rpg-2021_full

Már tudjuk, hogy a 2021-ig esedékes kerettervekben szerepel a megjelenés, méghozzá egy másik AAA címmel együtt, bárhogy is nézzük, ez nem nyújt sok vigaszt.

vissza