Csak PS4-re érkezik a Sherlock Holmes: Chapter One

2022-04-21 17:33:00

A Sherlock Holmes: Chapter One még ebben a hónapban megjelenik PS4-re, de az Xbox One-os változatot törölték.

A játék mögött álló ukrán fejlesztő, a Frogwares egy közleményt osztott meg, mely szerint a játék PS4-es és Xbox One-os verzióját az optimalizálás javítása miatt tartották vissza. A munka mennyiségének és a háború hatásának köszönhetően azonban az Xbox One verziót határozatlan időre felfüggesztették. Akinek Xbox One-on van előrendelése, az kérheti a játék árának visszatérítését.

A közlemény így szól: "Tavaly szeptembertől egészen 2022 februárjáig keményen dolgoztunk azon, hogy optimalizáljuk játékunkat PC-re, valamint a régi és a jelenlegi generációs konzolokra. Ez idő alatt rájöttünk, hogy a munka terjedelme nagyobb volt, mint amire számítottunk. Ezért tavaly úgy döntöttünk, hogy először a PS5-ös és az Xbox-sorozat X|S verzióját adjuk ki, és a régi generációs verziók optimalizálásán dolgozunk. A Chapter One októberben kiadott jelen generációs változata után tovább dolgoztunk a PS4 és Xbox One verziók optimalizálásán. Igyekeztünk a lehető legtöbbet kipréselni a régi gépekből. Rengeteg láthatatlan munkát végeztünk, de olyan látható dolgokat is, mint a város térképének módosítása a PS4-es és Xbox One verziókon, hogy a játék gördülékenyebben fusson (kivágtunk bizonyos sikátorokat, rövidítéseket stb.). És ahogy egyre közelebb kerültünk ezeknek a verzióknak a véglegesítéséhez, kirobbant a háború."

"Azt mondani, hogy a háború hatással volt ránk, finoman szólva is enyhe kifejezés. Ha a személyes és mentális helyzetünket ebből ki is hagyjuk, a háború a fejlesztés szempontjából erősen hatott ránk. Ahol most állunk, a rendelkezésünkre álló erőforrásokkal és munkaerővel április 28-án kiadhatjuk a Chapter One PS4-es verzióját. Az Xbox One verziót azonban el kell halasztanunk. Természetesen kicsit sem vagyunk boldogok emiatt. Szeretnénk a játékainkat a lehető legtöbb platformon látni. Látjuk, hogy sokan várnak az Xbox One verzióra. Csalódottak vagyunk azért is, mert időt és pénzt fektettünk ebbe a verzióba, amely határozatlan időre felfüggesztésre kerül. Ez egyben pénzkiesés is a potenciális jövőbeli bevételekből, ami fontos egy olyan független stúdió számára, mint mi."

A közlemény a következő sorokkal zárul: "Még egyszer köszönjük mindenkinek a türelmét. És köszönjük mindenkinek a kedves szavakat és a támogatást is. Az, hogy sokan közületek még azt is felajánlottátok, hogy az otthonotokban lakhassunk, több mint elképesztő. És mint mindig, bármilyen észrevétel vagy kérdés, írjátok nyugodtan. Igyekszünk minél gyorsabban és minél többre válaszolni - az élet egy kicsit furcsa mostanában."

A Sherlock Holmes: Chapter One PS4-es verziója április 28-án jelenik meg. A játék már elérhető PS5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re. A múlt hónapban a stúdió egy új DLC-t is kiadott a játékhoz, M for Mystery néven.

vissza