CeBIT 2017: A QNAP bemutatja az új QIoT technológiáját

2018-04-14 15:40:00

A CeBIT 2017 megnyitóján a QNAP® Systems, Inc. (2-es számú csarnok C63-as stand) az IoT (dolgok internete) megoldásait hozza közelebb az emberekhez, bemutatja az új QIoT megoldásait társítva azokat az új okosotthon koncepcióval, a megfigyeléssel, biztonsággal és a multimédia applikációkkal. A látogatók átfogó képet kaphatnak a teljes termékkínálatról, így az otthoni, kis- és nagyvállalati felhasználóknak szánt megoldásokkal kapcsolatban. Megtekinthetik például a Thunderbolt™ 3 NAS-t, a QBoat (QTS IoT szerver) platformot, az optikai lemezeket támogató új NAS-termékcsaládot, amely támogatja a magas adatmegtartási-idejű Blu-ray lemezeket (így a jobb archiválást), valamint intelligens automatizált szolgáltatásokat és multimédia applikációkat is. A QNAP partnereivel, az ABUS®, Panasonic®, Seagate® és WD® gyártókkal közösen mutatja be a QNAP NAS-megoldásokat a 2017-es CeBIT alkalmával.

„A QNAP NAS már bőven túlhaladt az egyszerű hálózati adattároló megoldáson, okosabb eszközöket fejlesztünk, az intelligensebb szoftvereket kombináljuk a nagy teljesítményű hardverekkel, mely jól mutatja azon törekvésünket, hogy megfeleljünk vásárlóink elverásainak, legyenek azok otthoni-, üzleti- vagy ipari felhasználók.” - nyilatkozta Meiji Chang a QNAP vezérigazgatója.

Az okosotthon, amit a QIoT Suite Lite és a multimédia applikációk turbóznak fel

A QNAP bemutatja erős, intelligens, internetalapú integrációs rendszerét, mely számtalan applikációval és szolgáltatással járul hozzá a fejlettebb okos életstílushoz.  A QVR Pro nemcsak reprezentálja a QNAP felügyeleti megoldását, hanem együttműködik a QIoT Suite Lite egyszerűen használható integrált IoT moduljával, mely támogatja a személyre szabott eseményvezérelt felvételt is. A QIVA appot használva, a QNAP NAS-t IVA-szerverré alakíthatjuk, a felhasználók pedig testre szabhatják az eszközökhöz tartozó eseményalapú értesítéseket a QIoT Suite Lite alkalmazással.  Például, ha a QIVA tüzet észlel, azonnal utasítja a QIoT Suite Lite-ot, hogy aktiválja a már csatlakoztatott, Arduino Yun rendszert, mint tűzjelző eszközt. A látogatók ugyancsak találkozhatnak a Fibaro® otthoni automatizálási megoldásokkal.

Míg a „Cinema28” lehetővé teszi a többzónás vezérlést a multimédia tartalmak streameléséhez a NAS-hoz csatlakoztatott eszközökön a HDMI, Bluetooth®, DLNA®, AirPlay® és Chromecast™ eszközökkel. A „DJ2 Live” exkluzív élő műsorszolgáltató platform, mely a privát felhőn keresztül 4K videó tartalmakat is tárol és közvetít a nagy kapacitású QNAP NAS-on keresztül, ami a legtökéletesebb szórakoztató eszköz, mely a privát felhőre épül. Támogatja a 4K videó streamelést, miközben fájljainkat egy biztonságos és nagy kapcitású QNAP NAS-on tároljuk. Ezzel a lehető legjobb megoldást kapjuk a sokoldalú és változatos életstílusunkhoz és üzleti alkalmazásokhoz.

Az „IFTTT Agent” a produktiv munkafolyamatok automatizálását teszi lehetővé a QNAP NAS-okon. A felhasználók egyszerűen hozhatnak létre appleteket, melyekkel több fajta, az internetre csatlakoztatott eszközt hatékonyan kapcsolhatnak be a munkafolyamatokba. A QNAP NAS-t, mint vezeték nélküli bázisállomást is használhatjuk, ha egy kompatibilis PCIe WiFi kártyát telepítünk bele. A WirelessAP Station alkalmazással a felhasználók direkt kapcsolatot létesíthetnek laptopokkal vagy más egyéb okoseszközzel, így mindig a lehető legbiztonságosabb vezeték nélküli kapcsolatot használhatják, optimális adatátviteli sebesség mellett.

A CeBIT alkalmával debütál az „AfuBot”, ami egy robotszerű kiegészítő eszköz a NAS-menedzsmenthez, a szórakoztatáshoz és az élő kommunikációhoz. Megérti a hangutasításokat, így gyakorlatilag kézi érintés nélkül vezérelhetjük a multimédia centert. Ezt egészíti ki a „Qtalkie”, ami valós idejű hang- és képátvitelt biztosít az AfuBot, a QNAP NAS és más Android™ vagy iOS® eszközök között. Az Android™ 6 alapú AfuBot kompatibilis a QNAP appokkal, melyeken keresztül alapvető NAS-menedzsmentet, valamint szórakoztató és más egyéb programokat is elérhetünk. Ez a jövőbe mutató fejlesztés jól szimbolizálja a QNAP elhivatottságát az innováció, a fejlesztés és az intelligens életmód terén.

A kulcsarakész nagy teljesítményű megoldás és enterprise storage center

Az adattárolástól kezdve, az együttműködésen és menedzsmenten át a QNAP kiemelkedő mentési és archiválási megoldásokat biztosít, valamint jól átgondolt funkciókkal és megfelelően tervezett hardverekkel támogatja az üzleti folyamatokat. A látogatók élőben próbálhatják ki File Station használatát a fájlok importálásához, a Notes Station online kollaboratív szerkesztési funkcióit, a Qsirch teljes szövegben kereső keresőmotorját, a QmailAgent és Qcontactz központosított e-mail fiók és kontakt adatbázis kezelőjét, valamint a Qfiling automatikus fájlarchiváló rendszerét. Ugyancsak kipróbálható lesz a Findo, a harmadik féltől származó intelligens keresési asszisztens a NAS alapú Windows® VM környezetbe, mellyel kereshetünk az e-mailekben, a privát felhőben és az offline fájlokban is egyaránt.

A kettős vezérlővel rendelkező Enterprise ZFS NAS (ES1640dc v2) és a dupla operációs rendszert (QES vagy QTS) futtatni képes TES-1885U optimális adattároló megoldás a mission-critical nagyvállalati szintű elvárásokhoz. Míg az Enterprise ZFS NAS egy magas rendelkezésre állású VM-tároló, addig a TES-1885U hatékony online és (NAKIVO VM Backup QPKG-vel) offline (QNAP SnapSync) VM-mentőegység, mely pillanatkép alapon készít távoli másolatokat. A QNAP partnerével, a Panasonic-kal közösen mutatja be a Blu-ray Disc archiválási megoldást az adatközpontokhoz, mellyel hosszú távon is megőrizhetjük nagy mennyiségű adatainkat a QNAP NAS-ok által integrált, a Panasonic optikai rendszerére épülő archiváló megoldásával.

Reflektorfényben az új termékeink:

TVS-1282T3: a piacon az első és jelenleg az egyetlen Thunderbolt™ 3 NAS, 7. generációs Intel® 14 nm Core™ i5/i7 processzorral, négy darab Thunderbolt 3 porttal, mely a Thunderbolt/NAS/iSCSI SAN hármas megoldását kínálja a Thunderbolt csatlakozóval rendelkező Mac® és Windows felhasználóknak, így azok együttműködhetnek a 4K videószerkesztés folyamatában, illetve a fájltárolásánál és a nagysebességű megosztásnál is.


TS-x53B termékcsalád: az Intel® 14 nm-es Celeron® J3455 quad-core 1.5 GHz processzorával felszerelt TS-x53B USB Type-C QuickAccess porttal, OLED érintőgombokkal, integrált hangszórókkal, audió ki- és bemeneti csatlakozóval, valamint dupla 4K HDMI lehetőséggel is rendelkezik. Ez a termék kategóriájában elsőként tudja a PCIe csatlakozón keresztüli bővíthetőséget – így a PCIe slotba helyezhetünk 10 GbE hálózati kártyát, M.2 SSD-t és USB 3.1 10 Gbps bővítőegységet is, melyek a lehetőségek tárházát nyújtják.


QM2 M.2 SSD/10 GbE adapter: az innovatív PCIe kártya, amibe két darab M.2 SSD-t telepíthetünk, ezzel kihasználhatjuk a gyorsítótárazást és a Qtier™ auto tiering funkciót, illetve a 10 GbE, 5 GbE, 2.5 GbE, 1 GbE, 100 MbE RJ45 csatlakozásokat (a funkciók az egyes modelleknél eltérők lehetnek) a kompatibilis QNAP NASokkal. Az M.2 SSD-k esetében hőmérséklet szenzorral is rendelkezik, ezzel folyamatosan figyelemmel követhetjük azok melegedését, valamint egy csendes hűtési megoldással is felszerelték (hűtőborda és intelligens ventilátor), ezzel is minimalizálva a túlmelegedés kockázatát.


TS-1685: robosztus, nagyvállalati-szintű Xeon D szuper NAS tizenkét 3,5"-os adattároló hellyel, valamint négy 2,5"-os tálcával SSD meghajtóknak. Hat SATA 6 Gb/s M.2 csatlakozóval és QNAP Qtier technológiával az SSD gyorsítótárazás a nap huszonnégy órájában elérhető. A további három PCIe slot az alkalmazások növekvő elvárásainak megfelelően a lehető legnagyobb rugalmasságot garantálja a 10/40 GbE adapterek, grafikus kártyák, PCIe NVMe SSD vagy USB 3.1 kártyák telepítésével.


TVS-882BR: Az Intel® 7. generációs 14 nm-es Core™ i3/i5/ i7 processzorára épül, kiegészítve az optikai lemezek kezelésével, mely egy újabb lehetőséget kínál a NAS-ra történő adatátvitelhez, a fájlok eléréséhez és megosztásához. Egy lemezíró telepítésével természetesen direktben tudunk menteni az optikai lemezekre, ami az adatmentés egy újabb lehetősége. Támogatja a Blu-ray és BDXL/M kompatibilis írókat is.


QBoat: QTS IoT szerver, ami az Intel® AnyWAN™ SoC GRX750 platformjára épül, mely segít összekapcsolni és menedzselni az IoT eszközeinket és applikációinkat, ezzel praktikus IoT megoldási lehetőséget ad az ipari alkalmazások számára.

vissza
Legolvasottabb cikkek