Brutális mobiltelefonnal rukkolt elő a Razer!

2017-11-02 23:47:10

A csúcskategóriás készülék előrendelése már él, méghozzá meglepően versenyképes áron.


 

A Razer, mint márka, valószínűleg senkinek nem ismeretlen a mai világban, azonban ha említésre kerül, egerekre, billentyűzetekre, és más perifériákra (esetleg kenyérpirítóra) gondolunk nagyrészt. Eddig... Na, de hogy gaming okostelefon?! Ugyan már... E kategóriában a Sony Xperia Play talán a leghíresebb, de ha régebbre gondolunk vissza, talán a Nokia N-Gage jöhet szóba még, ám egyikük sem aratott elsöprő sikert.

Nemrég fény derült arra is, miért olyan izgatott a nép e készülék kapcsán: egy 5,72 hüvelykes, 1440x2560 felbontású IGZO kijelzőt kapunk 120 Hz-es frissítési rátával. A belsejében egy Qualcomm Snapdragon 835 processzor lapul 8 GB memória és 64 GB tárhely társaságában, mely utóbbi 2 TB-ig bővíthető. Ami a hangzás illeti, két Dolby Atmos technológiával szerelt hangszóró is helyet kapott rajta. Az élmények rögzítéséről egy 12 megapixeles hátlapi dual, valamint egy 8 megapixeles előlapi kamera gondoskodik.

razer-phone-gallery-1500x1000-11

Az energiaellátás miatt sem kell agódnunk, egy 4.000 mAh-ás akkumulátor lapul a készülékben, mely támogatja a Qualcomm QuickCharge 4.0+ technológiát. Ezzel 12,5 órán át képes videó-, illetve 63,5 órán át zenelejátszásra. Hogy a játék sem maradjon ki, 7,5 órát Hearthstone-ozhatunk rajta egyfolytában.

A gyártó szerint a Razer Phone egy játékosoknak szánt készülék, bár még mindig nem látjuk értelmét... Én személy szerint egyáltalán nem játszom mobiltelefonon, de elnézve a platformra készült projekteket, a gyorsabb betöltésen és hosszabb üzemidőn kívül nem sok értelmét látom a dolognak. Média szempontjából a széles színtartománynak, illetve a jó hangzásnak köszönhetően megállja a helyét.

razer-phone-gallery-1500x1000-2

A mobil egyébként a Nova Launcher Prime használja, mely testre szabhatóságáról ismert, és a 7.1.1-es Nougat Android fut rajta, melyet tavasszal frissíthetünk az Oreora. A legújabb iPhonokhoz hasonlóan a Razer is elvetette a jack csatlakozót, helyette egy szimpla USB-C kapott helyet a készüléken.

Mindezt olvasva 1.000 dollár körüli összegre tippelnénk, ami az árcímkét illeti, ám meglepő módon a Razer Phone „csak” 700 dollárt kóstál. Összehasonlításképp, az iPhone 8 700, míg a Google Pixel 2 650 dollárról indít. Észak-Amerikában és Európában november 27-én kerül a boltok polcaira, az előrendelést pedig akár már most is lebonyolíthatjuk az alábbi hivatkozásra kattintva.

vissza
Legolvasottabb cikkek