Borzalmakkal teli fattyú háború, a Trónok harcában

2016-06-21 15:56:19

Sajnos eljött a pillanat, amire bár vártunk, de közben mégsem. Az utolsó előtti epizódot is levetítették és az eddigi részek költségvetése összesen nem érhet fel a kilencedikével.


 

Szerencsés helyzetben vagyok, mert csupán két szál eseményeit kell lespoilereznem, úgyhogy aki érzékeny a Trónok harca történetét kiszivárogtató irományokra, kattintson Aryára.

ew_game_of_thrones_1_arya

Sejteni lehetett, hogy a 9. részt teletömik pénzzel a készítők és láthatunk egy Peter Jacksont lealázó epikus küzdelmet. Kétségkívül ez történt, ennek bizonyítására pedig már a 60 perces epizód első 10 perce is éppen elég. Történt ugyanis, hogy Daenerys és Tyrion megmutatta a mestereknek sárkányaik erejét, majd egy jól irányzott mozdulattal a 2,5 mesterből 2-nek szétszabta torkát a legmenőbb makulátlanunk. Szőke királynőnknek hajóhada ismét lett ráadásul, örökre nyomot hagyott a rabszolga öbölben. Nem sokkal később, töketlen Greyjoy barátunk megérkezett leány testvérével a hét királyság jog szerinti örököséhez, majd barátságot kötöttek. Yara egyébként hasonlóan vallott szerelmet Daenerys-nek mint Tormund, Brienne-nek, lehet, hogy a következő részben tűzálló királynénk körül ismét forróvá válik a hangulat.

60175d866991f8a0a98a51fd5040e4da

A maradék időben észak két nagy hatalmú fattya küzdött meg egymással. A csata kimenetele Jon rajongóknak pozitív, de nem volt teljesen egyértelmű jó ideig, melyik fél is fog végül győzedelmeskedni. Nyugtalanító körülmény volt még a viaskodás megkezdése előtt, hogy a legifjabb Stark-al mi is lesz. Nos, Rickon nem trükközött, csak futott és ahogy az alábbi ábra felfesti a kimeneteleket, bizony ő a piros X lett.

13417678_1213130998711691_7881403073894456812_n

 

Az izgalmas csatát kívülről szemlélő Bolton gyerek láthatóan élvezte a történéseket, sőt, mikor remekbe szabott bekerítős terve virágzani látszott, egyenesen nyalogatta a győzelem ízével átitatott hópihéket, de Sansa úrnő a nyereség érdekében vastag pókerarcot az arcára húzva segítségül hívta, és ezzel együtt megmentette Baelish-el bátyja életét. Így aztán megérdemelten nézhette végig a nyúzó király fájdalmas, kutyaharapás általi halálát.

Alig várjuk a rekord hosszúságú befejező epizódot, ami számításaink szerint jobb lesz, mint az eddigi 9 film együttvéve. Te mit gondolsz az utolsó előtti 59,13 percről?

vissza
Legolvasottabb cikkek