Black Myth: Wukong – új, játékmenetet is tartalmazó előzetes érkezett

2021-02-09 17:55:00

Majd' fél éve már, hogy a Game Science Studio egy 13 perces játékmenet-részlettel rántotta le a leplet a Black Myth: Wukongról. A nagy csend után egy rövidebb, ám nem kevésbé akciódús előzetessel hallat magáról a projekt. Ahogy már akkor is írtuk, a kaland a méltán népszerű Journey to the West regényre épül, melynek történéseit a majomkirály, Sun Wukong bőrébe bújva élhetünk át.

Igaz, egy alig 3 perces videóról beszélünk, úgy gondolom, jól kivehető belőle a harcrendszer változatossága és az ellenfelek néhány fajtája. Azóta is csak azt tudom mondani, hogy bennem soulslike érzelmeket kelt, ám félreértés ne essék, ez részemről pozitívum. A csattanó azonban, hogy főszereplőnket láthatjuk különféle formákba átalakulni, legyen szó poloskárók, kőgólemről, vagy épp egy háromfejű patkányról...

A videót a kínai újév alkalmából állították össze, a patkánytól való búcsúzás és az ökör üdvözlése a cél. Ennek egyébként meg is adják a módját, elvégre alig, hogy megküzdöttünk egy kétfejű, tűzokádó patkánnyal, egy tízemelet magas minotaurusz kerül a reflektorfénybe. A csapat leszögezi, a plotról nem szándékoznak semmit elárulni vele, a felvételek a pre-alpha fázisból származnak. Így persze nem csak a megjelenési dátumot nehéz megjósolni, de azt is, milyen mértékben, és mely irányba változik majd a végső játékmenet.

vissza