Beteges részletességgel kidolgozott fegyvereket kap a Hunt: Showdown!

2017-08-23 22:41:18

Már a megvalósítástól is könnyünk fakad, de ráadásként egy permadeath alkalmával örökre el is veszíthetjük e fegyvereket.


 

Aki még nem ismerné a Hunt: Showdown-t, nagyvonalakban annyit érdemes tudni róla, hogy egy 2v2v2v2 kompetitív túlélési játék. Ellentétben a PlayerUnknown's Battlegrounds-szal, itt több mérkőzésen át visszük magunkkal felszerelésünket egészen addig, míg meg nem halunk. Ha ez bekövetkezik, a minden cuccunk odavész karakterünkkel együtt! Nem zsákmányolhatunk más játékosoktól, valamint új felszerelést is játékbeli pénznemmel vásárolunk.

Elég merész ütemterv, ám a Crytek sziklaszilárdan kiáll mellette, így mi is hajlandók vagyunk bízni benne. A PCGamer készített is velük egy interjút, melyben Dennis Schwarz válaszolt néhány kérdésre e rendszerekkel kapcsolatban.

A fenti videóban került szemléltetésre a Hunt: Showdown fegyvereinek kidolgozása, mely egyébként egyszerre hű is korához, és nem is: 1890-ben járunk Louisianaban. A Mosin Nagant-tól kezdve a harmonika-bombán át egészen a szögesdrótig szinte mindent megszerezhetünk. Na de hogyan? Mint kiderült, a rendelkezésre álló fegyverek a vérvonal rangtól függnek. Minél magasabb szinten állunk, annál nagyobb arzenálból válogathatunk, melyből kiválasztva a szerencsés muskétát, hozzárendelhetjük azt egy vadászhoz.

Minden vadász eleve fel van szerelkezve, sosem kezdünk üres kézzel, az viszont, hogy megtartjuk-e az alapból felkínált dolgokat, vagy lecseréljük őket az arzenálban lévőkre, csak rajtunk áll. Mikor meghalunk, minden nálunk lévő cucc elveszik. A partnerrel való játék előnye, hogy segíthet újjáéledni, így kisebb a rizikó egy-egy meccs alatt. A lőszer megvásárlására nincs gondunk, minden mérkőzés után feltöltődik.

hunt showdown

Ami a testreszabást illeti, fegyverbontási rendszer egyelőre nem szerepel a játékban. Hangsúlyoznám: egyelőre! Halott játékosok kifosztására nincs lehetőség, ez pedig két szempontból is jó dolog. Ha egy kiemelkedően jó felszerelést veszítünk el, elég azon idegeskedni, hogy volt-nincs, nem kell aggódnunk, hogy más már futkározik is vele tovább. Egy másik pozitívum, hogy így a verseny résztvevői a meccs befejezésére törekednek, nem pedig egymás megölésére.

Viszont egy érdekesség, hogy egymás jutalmának ellopása nem számít bűncselekménynek. Baromi jó forgatókönyveket kapunk a mérkőzések során, melyet kiélvezhetünk elejétől a végéig, de akár egy másik csapattal is elvégeztethetjük a piszkos munkát, majd learathatjuk helyettük a babérokat.

vissza
Legolvasottabb cikkek