Beperelték a Gears of War készítőit „lopás” miatt

2017-01-15 12:35:21

A címben szereplő két cég és egy alkalmazott is azon kapta a fejét, hogy beperelték őket...


 

Egy Lenwood Hamilton nevű emberke beperelte az Epic Games-et, a Microsoft-ot és a szinkronszínészt, Lester Speight-et, mert szerinte a Gears of War egyik karaktere róla lett mintázva. A korábbi futballjátékos és birkózó szerint Augustus Cole-t rá építették. A bejelentés azért csak most érkezett meg, mert egy barátja fia 2016-ban mutatta meg neki a játékot, ekkor szembesült a ténnyel.

gears of war

Közös tulajdonságaik körét erősíti, hogy mindkét alany fekete (Augustus a GoW egyetlen fekete karaktere), mindketten futballoztak, ráadásul a 83-as szám is stimmel (1983 - az év, mikor Hamilton a Philadelphia Eagles-ben játszott). Továbbá itt van még a karszalag, az aranyfog, de a kalap és a testalkat is. Egy bejelentés szerint még a hangjuk is ugyanaz, holott köztudott, hogy Speight kölcsönözte Cole Train szövegelését. A két személy állítólag '98-ban még dolgozott is együtt, ám ekkor is voltak kisebb nézeteltérések.

gears-of-war-cole-train-lawsuit

Az Epic és a Microsoft elutasította a nyilatkozatot ez ügyben, de mi okuk lenne másról formázni egy karaktert... Mindenesetre ha Hamilton pert nyer, jutányos pénzbeli kártérítésben részesül,. hiszen a sorozat bevételének bizonyos százaléka a „róla mintázott” szereplő okánál fogva őt illeti.

vissza