Igazi varázslat lett a Honor újdonsága, a Magic

2016-12-24 19:32:17

A Honor Magic szélek felé hajlított formatervvel, valamint egész kompakt kialakítással hívja fel magára a figyelmet. A Huawei almárkája tényleg kezd nagyon beindulni, a mostani modell talán csak GPU szinten nem hozza a várt teljesítményt.

 

Hivatalosan is bemutatkozott a talán leglekerekítettebbnek nevezhető okostelefon, a Honor Magic. Minden sarok olyan gömbölyded, amennyire csak lehet, mindezt pedig egy egész kompakt méretű külsővel sikerült megfejelni. A telefon előlapján egy 5,09 hüvelykes, QHD felbontású Super-AMOLED panel csücsül, a 7,8 milliméteres vékonyságra és a 145 grammos tömegre nem lehet egy rossz szavunk sem.

honor-magic-1

A hátlapon két darab 12 megapixeles (egy színes és a monokróm szenzor) fényképező díszeleg, a rekeszérték f/2,2, a pixelméret 1,4 µm. Az előlapon egy 8 megapixeles, f/2,0-s egység várja a mosolyokat. A Honor Magic OS felülettel ellátott Android 6.0 operációs rendszert a 64 gigabájtos adattárolóra mentették, működését 4 gigabájt RAM segíti.

A biztonságot az előlapon lévő ujjlenyomat-olvasó garantálja, a DeepThink technológia pedig segít felismerni a felhasználó arcát, így csak akkor jelennek meg az értesítések, ha a tulajdonos áll a kamera előtt.

A Magic erejét a Kirin 950 chipset biztosítja, a nyolcmagos processzorral nincs probléma, a GPU viszont már nem annyira erős, szóval ezt észben kell tartani, a 4K videózásról villámgyorsan le kell például mondani.

honor-magic-2

A korrekt üzemidőről azonban aligha, hiszen egy 2900 milliamperórás akkumulátor került a burkolat alá, amit 10 perc alatt 40, 20 perc után 70, fél óra elteltével pedig 90 százalékosra tölthetünk.

A dual SIM képességgel ellátott mobil Kínában karácsony első napján kerül forgalomba, méghozzá 500 eurós, vagyis körülbelül 154 ezer forintos áron.

vissza