Beépített GPU-figyelővel bővül a Windows 10

2017-06-22 22:27:22

A feladatkezelő újabb szelettel bővül, de azért a GPU-Z-t még ne távolítsátok el!


 

Attól függően, ki melyik Windows 10 verziót használja, különféle funkciókkal rendelkezik számítógépét illetően. Jelenleg a 16226-os build a legújabb tesztverzió, mely egy GPU monitorral bővíti a lehetőségek tárházát. Ez lehetővé teszi, hogy többi komponensünk mellett a grafikus kártya használati szintjét is szemmel tarthassuk. Több ilyen program is létezik már harmadik féltől származóan: ezek közül a legismertebb a TechPowerUp GPU-Z-je, mely gazdagon részletezi ezen szegmens tulajdonságait.

windows10-website

Mindez a feladatkezelőn belül érhető el, bár kissé mélyebbre tekintő módon. Alapjáraton látjuk a terhelési szintet és a memóriafelhasználást, azonban a „Részletek” fülre kattintva ezt folyamatokra lebontva is megcsodálhatjuk. Ez egy funkció, melyet a GPU-Z kivételesen nem tud. A Microsoft az első sorban emeli ki, a build még tartalmazhat hibákat, mivel tesztverzió. Aki nem ragaszkodik az Insider program által kínált elsőbbségért, egyelőre maradjon a TechPowerUp üdvöskéjénél. Az új funkciót szintén a visszajelzések alapján fogják testre szabni.

windows 10 feladatkezelo

A játékosok is új funkcióval gazdagodnak: az új Xbox Networking szekcióban lehetőségünk nyílik a játékokkal kapcsolatos beállítások testre szabására. Ilyen például a hangos csevegés programon belül, vagy a többjátékos módot az Xbox Live Gold tulajdonosokkal.

Mindezt a Fall Creators Update-tel kapjuk majd meg, mely idén a második nagy frissítés a Windows 10-hez. Megjelenési dátumot egyelőre nem kapott, ám egyes pletykák szerint a szeptember a befutó. Ezzel együtt új esztétikai kinézettel, az ún. Fluent Design-nal is szembe találjuk magunkat majd.

vissza