Battlefield 1 - Xbox One és PlayStation 4 összehasonlítás

2016-10-30 16:47:34

Ha konzollal együtt szereznéd be a Battlefield 1-et, de nem tudod, melyikkel tedd ezt meg, a Digital Foundry analízise ismét segít.


 

A srácok a Battlefield 1 esetében is összehasonlították a PlayStation 4 és az Xbox One teljesítményét több menüpontra vetítve. Felbontás tekintetében először is érdemes megjegyezni, hogy mindkét konzol dinamikus framebuffer-t használ, így azt intenzitástól függően módosítja menet közben. A Sony konzolja alapjáraton 1000p, ám ez időnként akár 900p-re is lecsökkenhet, míg a Microsoft teremtménye 900 és 720p között pendlizik. Ebből adódóan előbbi élesebb képet ad, a bonyolult szerkezetű részleteket tisztábban jeleníti meg és néhol hajaz a natív 1080p minőségre. Mindeközben az Xbox One néhol eléri az 1000p-t, ami a PS4 alapfelbontása.

battlefield-1-cover

Frame rate tekintetében a Battlefield 1 kampánya 60 FPS, ám mindkét platformon képes zuhanni nagyobb terhelés alatt, ami nem feltétlen szembetűnő probléma, hiszen még így is sima a játékmenet. Legalábbis a legtöbb esetben... Az Xbox One a folyamatosság szélét súrolja, PS4-en azonban ez a szám akár 14-re is csökkenhet, ami már elég szakaszos. A Sony konzolja a multiplayer szekcióban is elmarad, ugyanis az alap 40-45 FPS-ről hajlamos 30 alé esni, míg a Microsoft oldalán nem számottevő a zuhanás.

Összegezve tehát a Battlefield 1 esetében Xbox One-on simább a játékmenet, PS4-en viszont tartósan magasabb a felbontás, ám ez a sebesség rovására megy. Mindez többjátékos módban nem jó hír a Sony-nak. Természetesen a PC-s verzió minden tekintetben übereli a cikkszereplő kettőt, ami egyáltalán nem meglepő.

(A képre kattintva megrendelheted a játékot partnerünktől!)

battlefield-1-key-art-game-detail-9646-1

vissza