Az ASUS ROG felfedte a GeForce GTX 1070 Ti létezését(?)

2017-10-20 20:00:46

A bizonyítékok nagyon arra akarnak utalni, hogy hamarosan érkezik a kártya!


 

„Semmi sem igaz, de minden lehetséges!” - ahogy azt Oliver Bowden is megírta, és ez nem csak a játékok világában hatalmas igazság... ez vonatkozik a GeForce GTX 1070 Ti-ra is. Bár az Nvidia még mindig nem fedte fel hivatalosan a kártya létezését, a partnerek nagyon rosszul tartanak titkot, sőt, egyenesen megerősítik mivoltját.

Ca. egy hónappal ezelőtt a Gigabyte már utalt az új VGA-ra egy erős posztban, most azonban az ASUS nem tudta tartani a száját. Túl sok magyarázatra nincs szükség, az eset elég nyilvánvaló, ha rendelkezik az ember egy kis matektudással: "(1080 - 1070) x 107" - harsogja a Twitter poszt.

Nos, akárhogy is számolom, ez 1070-et ad eredményül, így a rejtény egyik fele meg is van oldva. A jobb oldalon néhány csokornyakkendő, azaz bow ties (angol többesszám) látható, mely a Ti-ra enged következtetni, feltéve persze, ha a következő 1070-es ASUS kártya nem a Bow Ties nevet kapja majd... Ha tovább elemezzük a posztot, a rengeteg szín RGB világításra utalhat.

kfa2 geforce gtx 1070 ti

És ha mindez nem lenne elég bizonyíték, a KF2 webhelyet nyitott a kártyának egy sajtófotóval, mely persze nem sokkal a megjelenés után törlésre is került. A Legit Reviews néhány specifikációval is szolgált, melyek alapján a 1070 Ti 2,432 CUDA magot és 8 GB GDDR5 fedélzeti memóriát kap majd 256 bites buszon. És ha ez összhangban van a korábbi 1,607 (base), illetve 1683 MHz-es (boost) órajelekkel... hadd ne folytassam.

Ha a fenti kép igazi, 8 és 6 pines power konnektorokkal lesz felszerelve, így egyetlen kérdésünk maradt: Mikor kerül a boltok polcaira?

vissza
Legolvasottabb cikkek