AMD - új, hasznos funkciók a legújabb Crimson frissítésben

2016-12-08 21:19:02

A legújabb Radeon szoftverfrissítés hasznos funkciókkal látja el a streamer-eket és videószerkesztőket is!


 

Megérkezett a Crimson legújabb frissítése, mely rengeteg új funkciót hozott a konyhára. Első és talán legfontosabb jellemzője a ReLive, melyről a nevét is kapta az update. Ugyanazon teendőket végzi e program, mint az Nvidia Share-je (korábbi nevén ShadowPlay): segítségével lehetőségünk nyílik a játékmenet rögzítésére és közvetítésére Twitch-en, Youtube-on és a többin. Képernyőképeket is lőhetünk, így megörökítve kedvenc mozzanatainkat, mi több, azonnali visszajátszást is lehetővé tesz legfeljebb egy óra időtartamig. Természetesen minden kódolási opciót testreszabhatunk ennek keretében.

amd crimson relive

A cég elmondása szerint felvétel közben átlagosan 3-4 FPS mínuszra kell számítanunk. Az egész egy új telepítővel rendelkezik és megváltoztatja a kinézetet. A FreeSync is frissítésre került, így a keret nélküli ablakos módban is bekapcsolható, ráadásul 1.0-ás támogatást kapott Linux-on is. A notebook-ok terén is számíthatunk javulásokra, mely főleg a teljes képernyős és ablakos alkalmazások váltása közötti időben nyilvánul majd meg. Természetesen az RX sorozat sem marad ki a buliból, megkapták a Dolby Vision és HDR 10 supportot.

Összességében tehát (és az AMD elmondása szerint is) az eddigi legnagyobb frissítésen vagyunk túl a szoftvert illetően, melynek javulásai főként az FPS számban és a GPU terhelésében nyilvánulnak meg. Rengeteg kisebb hiba is foltozásra került, így irány a hivatalos oldal, ahonnan máris letölthető a ReLive Edition.

vissza