ADATA SC685 Külső SSD teszt

Vékony.Kompakt.Gyors

2020-03-26 16:53:00

Az ADATA jelenleg az egyik piacvezető gyártó mely USB Flash, memóriakártya és különböző hordozható meghajtókra szakosodott. A céget 2001-ben alapították és a kezdetekben mindössze 20 alkalmazottja volt. A vállalat fejlődését és elhivatottságát mi sem jellemzi jobban, hogy több nemzetközi elismerést és díjat is magáénak tudhat. Többek között National Silver Award of Excellence in Taiwan, Japan’s G-MARK (Good Design Award), CES Innovations Award in the U.S., iF Design award, red dot design award in Germany.

A mai világban ha valaki külső adathordozót szeretne rengeteg választása van. Pendrive, külső merevlemez vagy külső SSD. A régebbi adathordozókat is felvehetném a listára ( CD, DVD, BlueRay ), de szándékosan nem teszem. Manapság ha lassan is de eljutunk oda, hogy aki teheti már nem is használ optikai meghajtót, hiszen mi sem kényelmesebb annál, minthogy egyszerűen USB porton keresztül csatlakoztat egy külső meghajtót és bármilyen segédprogram nélkül egyszerűen és gyorsan másolhatja a fileokat.

Ha külső SSD érkezik tesztre a külső szempontokat csak abban az esetben említem ha a szokványostól egy kicsit eltér. Az ADATA SC685 pont ilyen. Fizikai méreteit tekintve 84.7 x 54.8 x 9.5 mm és csak 35 gramm, tehát kb. akkora mint egy bankkártya. A gyártótól a mostanában jól megszokott type-c csatlakozót kapjuk bár ez most csak USB 3.1 csatlakozású, így a gyártó által megadott kb. 500 Mb/s - es teljesítmény teljesen valósnak tűnik.

SC685

Az eszköz jelenleg fekete és fehér színben érhető el, tárolókapacitás szempontjából viszont már szélesebb a skála: 250 Gb, 500 Gb, 1 Tb és 2Tb érhető el a modell. Ahogy említettük már a konnektor itt is type-c ( mellékelve van A típusú kábel is ) de sajnos a vezérlés az USB 3.1.

vissza
Legolvasottabb cikkek