A rajongók kérik a Rockstart, szánjanak elég időt a GTA 6 fejlesztésére

2021-01-03 22:20:00

Hosszú út vezetett a Cyberpunk 2077 kiadásáig... A CD Projekt Red még 2012-ben jelentette be a játékot, ám mozgásban csak 2018-ban láthattuk, és első kóstolásra beleszerettünk. Az előzetesek egy olyan virágzó "birodalmat" ígértek, melyhez foghatót eddig nem tapasztaltunk, nem is beszélve a részletekre való figyelemről, a döntések hangsúlyáról, vagy a szabadságról. Ahogy telt-múlt az idő, több halasztáson is keresztülmentünk, ami hihetetlen mértékű bosszúságot váltott ki a közönség szemében, végül a harmadik késleltetés után megjelent, a harag pedig átirányult a kapott minőségre.

Valószínűleg mindenki hallott már róla, hogy a felsőkategóriás PC-ken rendkívüli látványt nyújt a Cyberpunk 2077, és bár kell alá a vas, egy 4-5 éves konfiguráció már megbirkózik vele. A dícséretet nem csak innen, de a jelenlegi generációs konzolok tulajdonosaitól is megkapta, hiszen Xbox Series X-en és PlayStation 5-ön sincs semmi akadálya az önfeledt szórakozásnak, a dolgok árnyoldala azonban az előző konzolgeneráció. Megjelent ugyanis PS4-re és XOne-ra is a cím, ám közel sem zökkenőmentes a futtatás, a PS Store-ból azóta el is távolították. Számtalan hibaüzenet, rettenetes textúrák, előugró ablakok, és sok más hasonló probléma ütötte fel a fejét már az első órákban.

Mindez elvezetett a Grand Theft Auto 6 rajongóihoz, akik szintén látták eme rajtot, és arra a következtetésre jutottak, inkább türelemmel kivárják, míg a Rockstar előáll a játékkal, mintsem hogy siettessék, és hasonló csónakban evezzenek később. Feltűnt ugyanis a Redditen egy "After Playing Cyberpunk 2077, R* Should Take Its Sweet Time" című bejegyzés, melyben egyszerűen rendetlenségként írják le a CP2077 megjelenését. "Az sem érdekel, ha 2024-ben kapjuk kézhez a GTA 6-ot, csak legyen elképesztő!" – írja ExoBoots.

E szálhoz hihetetlenül gyorsan meg is érkeztek az egyetértő kommentek, többek szerint be sem szabadna jelenteni egy játékot 8 évvel a kiadás előtt. És bár természetesen mindannyian tudjuk, hogy a GTA 6 megjelenése elkerülhetetlen, talán jobb is, ha a Rockstar egyelőre hallgat a fejlesztés állapotáról és a részletekről. Egy kommentelő emlékeztetett is mindenki arra, hogy a new yorki csapat sem szeret rohanni, elvégre a Red Dead Redemption 2 is meglehetősen későn érkezett, azonban "rohadt jó állapotban jelent meg"

"Látva ezeket abbahagynátok végre a Rockstar fikázását, hogy mennyire csendben vannak a GTA 6-tal kapcsolatban? Szívességet tesznek nekünk!" – írta például AverageRedditor42069. 

Ti mit gondoltok, jó hogy a Rockstar hallgat a GTA 6-tal kapcsolatban? Megéri inkább éveket várni? Személyes véleményem, hogy amíg az ötödik epizód ennyire sikeres, addig ostobaság lenne elkezdeni hypeolni a következő felvonást.

vissza