A QNAP nagy dobása a TVS-1282T3 Thunderbolt 3 NAS, amely extrém módon növeli a média-együttműködést a Mac és a Windows felhasználók között

2018-04-14 14:25:00

QNAP® Systems, Inc. a mai napon bejelentette az új nagy teljesítményű Thunderbolt™ 3 NAS-t, az TVS-1282T3-at, amely 7. generációs Intel® 14nm többmagos processzorra épül, négy Thunderbolt 3 porttal és HDMI kimenettel is rendelkezik, valamint magasabb adatátviteli sebességre képes, mint az elődje. Kiemelten nagy hangsúlyt fektettek a funkcionalitásra és a nagy adattárolási kapacitásra. A TVS-1282T3 kiválóan csatlakoztatható a Thunderbolt 3 porton keresztül a MacBook Pro®-hoz, és természetesen visszafelé is kompatibilis a Thunderbolt 2 csatlakozóval rendelkező eszközökkel – ehhez Thunderbolt 3 (USB-C) és Thunderbolt 2 adapterre van szükség.  A magas adatátviteli sebességre képes Thunderbolt 3 csatlakozás számtalan előnyt biztosít a videóvágásnál, utómunkánál és a megosztásnál, ezért a TVS-1282T3 kifejezetten ajánlott olyan Mac® és Windows® rendszerekhez, melyek Thunderbolt 3 csatlakozóval rendelkeznek és 4K utómunkához készültek, illetve abban az estben is, amikor nagy mennyiségű adatot kell tárolnunk és azt nagy sebességgel meg is kell osztanunk.

„Mint piacvezető Thunderbolt 3 NAS gyártó kiemelt figyelmet fordítunk erre a szegmensre.” – nyilatkozta David Tsao a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „Egyre több Windows eszköz rendelkezik Thunderbolt 3 csatlakozóval, valamint a legújabb Final Cut Pro® X 10.3, mint új funkciót, tartalmazza az SMB protokollt. A TVS-1282T3 platformfüggetlen fájlmegosztással jelentősen javítja a csapatmunkát, valamint a munkafolyamatokat a Mac és Windows felhasználók számára.”

A TVS-1282T3 maximálisan kihasználja a 7. generációs Intel® Core™ i5 és Core™ i7 négymagos processzorok páratlan teljesítményét. A TVS-1282T3 csatlakoztathatóságáról a Thunderbolt 3 gondoskodik, illetve ezzel párhuzamosan tudja kezelni a helyi 10 GbE LAN kapcsolatot, ezzel pedig egy exkluzív Thunderbolt/NAS/iSCSI hármas megoldást kínál számtalan alkalmazáshoz. A Thunderbolt™ 3 port kompatibilis az USB Type-C kábelekkel és eszközökkel, valamint 10 Gbps sebességre képes az USB 3.1 Gen2 csatlakozáson, tehát az újabb és gyorsabb USB eszközök esetében dinamikusabban vihetjük át nagy fájljaikat. A QNAP innovatív Thunderbolt-to-Ethernet (T2E) technológiájával a számítógépek ethernet port nélkül is hozzáférhetnek a TVS-1282T3 10 GbE hálózatához a Thunderbolt csatlakozón keresztül, így sokkal rugalmasabban és költséghatékonyabban mozgathatjuk az adatokat.

A TVS-1282T3 fejlett hardverei nagyobb hatékonysággal működnek, például tartalmazzák a SATA 6 Gbps M.2 SSD foglalatokat, zónákra bontott hűtést és a szerszám nélküli HDD telepítést. A QNAP Qtier™ technológiája automatikusan dolgozik a háttérben, ami segít folyamatosan optimalizálni az adattároló teljesítményét az M.2 SSD, az SSD és a NAS SATA meghajtói között. A különböző meghajtókon független partíciók is létrehozhatók az alkalmazások adatátviteli igényeinek megfelelően. Hogy megfeleljenek a hálózati forgalom elosztás követelményeknek, több hálózati porton keresztül az egyes applikációk dedikált interfészeket is kaphatnak.

A TVS-1282T3 már az intelligens QTS 4.3 operációs rendszert használja, amely kulcsfontosságú funkciókat biztosít a privát felhőhöz, beleértve a mentést és visszaállítást, megosztást, távoli elérést és menedzsmentet.

Fejlett alkalmazások:

- QRM+ központi menedzsment megoldás, mely felismeri, feltérképezi, felügyeli a hálózaton lévő eszközöket és kontrollálja a kulcsfontosságú elemeket (szerverek, asztali számítógépek és vékonykliensek), illetve topologikus ábrát is készít róluk;

- a Virtualization Station hosztolja a Windows, Linux®, UNIX® és Android™ alapú virtuális gépeket a NAS-on;

- a Container Stationnel szinte számtalan konténeres (LXC és Docker® ), valamint IoT applikációt fejleszthetünk;

- a Qfiling és Qsirch hatékonyan rendszerezi és keresi meg a fájlokat, ezzel különösen hatékonnyá téve a nagy kapacitású adatközpontot.


A TVS-1282T3 akár 80 TB nyers tárolási kapacitás befogadására képes (10 TB-os merevlemezeket használva), és kapacitása akár hat darab QNAP Thunderbolt bővítőegységgel (TX-800P és TX-500P) is tovább növelhető. Az adattároló a VJBOD (Virtual JBOD) funkcióval még tovább bővíthető, ebben az esetben más QNAP NAS-ok nem használt tárterületét használja ki, ezzel megbízható, nagy kapacitású megoldást nyújt a gyorsan növekvő nagyfelbontású médiafájlokhoz.

Főbb jellemezők:

TVS-1282T3-i5-16G: Intel® Core™ i5-7500 3.4 GHz quad-core processzor, 16 GB DDR4 RAM, 64 GB-ig bővíthető memória
TVS-1282T3-i7-32G: Intel® Core™ i7-7700 3.6 GHz quad-core processzor, 32 GB DDR4 RAM, 64GB-ig bővíthető memória
TVS-1282T3-i7-64G: Intel® Core™ i7-7700 3.6 GHz quad-core processzor, 64 GB DDR4 RAM

12 lemezes, torony kialakítású NAS; 8 x 3.5”/2.5” merevlemez és 4 x 2.5” SSD slot, hot-swap SATA 6Gbps/3Gbps merevlemezek; 4 x Thunderbolt™ 3 port; 2 x SATA 6Gbps M.2 SSD slot (M.2 SSD opcióként vásárolható); 2 x 10GBase-T LAN port, 4 x Gigabit LAN port; 3 x HDMI kimenet; 5 x USB 3.0 port; 1 x 3.5mm audio jack, 2 x beépített hangszóró; moduláris intelligens hűtési technológia.

vissza
Legolvasottabb cikkek