A CD Projekt Red modderektől kér segítséget a The Witcher 3 next-gen verziójához

2021-05-07 18:59:00

A jelenlegi konzolgeneráció megjelenésével sorra jelentik be a címeket, melyek megkapják a maguk "kis" frissítését, ráncfelvarrását, kihasználva ezzel a gépek adta lehetőségeket. Számos korábban megjelent játék átesett már e procedúrán, miért pont az évtized talán legnagyobb dobása, a The Witcher 3 maradna ki a buliból?! A CD Projekt Red már korábban bejelentette, hogy Geralt igenis megkapja a neki járó plusz pixeleket, és idén végre tényleg megvalósulni látszik a dolog.

Meglehetősen váratlanul érkezett azonban az információ, miszerint a fejlesztések egy része "közösségi munkából" származik: A Kotaku lett figyelmes a bejelentésre, mely Halk Hogantől, a népszerű The Witcher 3 HD Reworked mögött álló fiatalembertől érkezett. A bejegyzés szerint a CDPR hivatalos üzenetben közölte vele, hogy szeretne együttműködni, és munkája bekerülne az újgenerációs frissítésbe. A lengyel csapat nem sokkal ezután elismerte, több modderrel is tárgyalásokat folytatnak, bár még nem kötöttek kötelező érvényű megállapodást.

Akárhogy is, remélhetőleg a módok készítői kapnak valamiféle kompenzációt munkájukért. Nem ez az első alkalom, hogy a CDPR csendben felkeresi az emberkéket, akik módosítanak egyet s mást játékaikon, emlékezzünk csak vissza a Cyberpunk 2077 nemrég lezajlott eseményeire. A fejlesztés mögött egyébként a Saber Interactive áll, akik a Nintendo Switch portot is készítették, így vélhetően jó kezekben van az upgrade, kíváncsian várjuk a végeredményt, mely módok járulnak hozzá leginkább a sikerekhez.

vissza