96 százalékos profitcsökkenés a Galaxy Note7 miatt

2016-10-27 22:35:20

A Samsung közzétette a harmadik negyedéves pénzügyi jelentését, amiben már nagyon meglátszik a Galaxy Note7 blamájának hatása. Csökkent a profit, és ez valószínűleg a következő időszakban sem fog változni.

 

A Samsung a nagyközönség elé állt, és leszegett fejjel közölte a harmadik negyedévre vonatkozó fiskális pénzügyi eredményeit, amik a Note7 körüli botrány miatt finoman szólva is elmaradnak a várakozásoktól. A mobilos divízió mindössze 87,8 millió dolláros nyereséggel zárt, ami 96 százalékos csökkenés a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest. A problémát tetőzi, hogy az elmúlt nyolc évet figyelembe véve ez minősül a legalacsonyabb értéknek.

Samsung

A vállalat az összes divíziót nézve egy fokkal jobban áll, hiszen 4,5 milliárd dolláros profitot termelt, ami viszont még így is két éves negatív csúcsnak minősül. A Samsung úgy fogalmazott, hogy „a mobilos szegmens komoly pofont kapott a Galaxy Note7 félresiklása miatt. Az okostelefonok leszállítása azonban továbbra is stabil formát mutat, köszönhetően a Galaxy S7 és S7 edge készülékeknek, valamint a Galaxy A- és J-sorozatoknak.”

Az év további részében a Samsung leginkább a februárban bemutatott zászlóshajók iránti keresletben bízik, amik segítenek abban, hogy az éves ütemet tartani tudják. Jövőre viszont új lendületet vesz majd a cég, valószínűleg több csúcstelefonra, és számos középkategóriás modellre számíthatunk.

vissza