2023-ban a BlizzCon is visszatér

2022-07-07 17:37:00

A koronavírus járvány az egész világ életét keserűbbé varázsolta megjelenésével, és rengeteg rendezvény, esemény is kárát látta ennek. Az E3 is online partiként zajlott az elmúlt években ugyebár, de a BlizzCon is hasonló cipőben jár. Nemrég mindkettejükről kiderült, hogy jövőrte személyesen látogatható fesztiválként térnek vissza.

A BlizzCon utoljára 2019-ben került megrendezésre, majd a 2020-as és '21-es esztendőben online követhettük nyomon. A 2022-es eseményre vonatkozó terveket a vállalat problémái miatt teljesen elvetették, helyette csapataik támogatásába, valamint a játékok és tapasztalatok fejlesztésébe fektették az energiát. Számos jogi nehézséggel néztek szembe, miután a kaliforniai DFEH pert indított ellenük szexuális zaklatások, tisztességtelen fizetések, nemi megkülönböztetésről szóló nyilatkozatok és egyebek miatt. 

Mike Ybarra, a Blizzard elnöke az LA Timesnak elmondta, kemény két és fél éven van túl a csapat, a perek és az azokat követő nyilvános bukások a morálra is rányomták bélyegüket. "Korábban bejelentettük, hogy szünetet tartunk a BlizzCon-t illetően, amíg újragondoljuk a jövőt, de szeretnénk visszatérni egy élő eseményhez, mely lehetővé teszi számunkra, hogy a közösséggel ünnepeljünk. Nemrég felvettük a BlizzCon új vezetőjét, April McKee-t, aki keményen dolgozik ezen a terven. Elkötelezettek vagyunk a 2023-as BlizzCon mellett." – tette hozzá.

vissza
Legolvasottabb cikkek