Hatalmasat bakizott a GameStar

2017. június 18. 2:52 du.
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Az online sajtóban szinte folyamatosan elírunk valamit, vagy hibás kijelentéseket teszünk. Ezeket viszont jószerivel néhány kattintással, vagy pár karakter átírásával kijavítja az olvasószerkesztő, esetleg maga az író. De mi van akkor, ha egy több ezer példányban nyomott újságban hibáznak?


 

Hazánk két uralkodó magazinja még mindig aktív és havonta jelenik meg, mégpedig kemény munka árán. Míg a 2000-es években szinte az összes újságban voltak kisebb-nagyobb hibák, azért mára eljutottak odáig a készítők, hogy szinte hibátlanul publikálnak egy-egy lapszámot. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a nyomdába kerülésig több munkatárs kezén is átfordul az aktuális lapszám.

De mi történhetett a legfrissebb GameStar elkészítése során?

Az IDDQD blog hivatalos Facebook csoportjában bukkantunk arra a képre, amit egy lelkes GameStar olvasó elkeseredetten tett közzé.

19105729_1731566916871433_6553437512223862748_n
forrás: IDDQD blog csoport

A magazin előzetes rovatában éppen a Far Cry 2 5-ről írtak néhány hasábot, csak éppen a számozásba kavarodtak bele a srácok. A három elefántnyi helyet elfoglaló Far Cry 2 felirat hibája felett azért nem lehet csak úgy átsiklani – ez nem az utolsó mondat, utolsó szava, ahonnan véletlenül hiányzik egy ékezet. Ez a cím. Bár az új rovatokat szponzorálókból és támogatókból nincs hiány, talán éppen ezért nem jutott idő a lap szemlézésére.

Nem tudjuk, hogyan történhetett meg ez a kellemetlen baleset egy több ezer példányban nyomott sajtóorgánummal, mindenesetre együtt érzünk a szerkesztőkkel és reméljük sikerül kommunikálni az olvasók felé a hibát.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Rácz-B. Kristóf
@Rácz-B. Kristóf
 • Comrade Pepe

  A régi és a mostani Gs között ég és föld a különbség…

  • Sajnos van az űrnyi is. GYU-t volt szerencsém jobban ismerni 2007 -től barátom is volt hát amit ő nyújtott és amit a mai szerkesztőség egy része az még összevetésre se érdemes.

   • Comrade Pepe

    Ami az online felületen van az maga a pokol.A moderátoroknak teljesen szubjektív,hogy kit bannolnak,nekem csak 3 profilomat tiltották ki oktalanul.Az elsőt egy flame war alat bannolták,a másodikall csak EGY hozzászólást írtam és azt is hihetetlen módon kitiltották.Ez a profilom a harmadik és ezt is kitiltották,figyelmeztetés nélkül.De már roh#dtul nem érdekel,a Gs online felülete maga a d iktarúra megtestesítője. 🙂

 • Ugyan már! Mit kellene ezen kommunikálni? Talán az olvasók java sem annyira lila, hogy maguktól ne essen le nekik ez a szemet gyönyörködtető baki! 😀
  1ébként meg Comrade Pepenek szerintem igaza van, szóval annyira nem lepődök meg már semmin sem a GS-al kapcsban. ^^

  • Comrade Pepe

   Én szerintem áttelepülök erre az oldalra.Barátságos a komment szekció. 🙂

 • Jakesz

  Ennek a hírnek mi értelme a konkurencia lejáratásán túl? Mondom mindezt úgy, hogy a mai Gamestart semminek sem tartom a régihez képest, mert többségében már újságírást nem ismerő tapasztalatlanok alkotják a gárdát. Bárki elkövethet ilyen hibát, főleg egy olyan lap, ami már lassan 20 éve létezik, és ilyen hiba nem volt jellemző korábban.