Agykárosodást okoznak az FPS játékok

2017. augusztus 10. 8:21 du.
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Az Université de Montréal új tanulmánya szerint a videojátékok, azok közül is a lövöldözős programok agykárosodást okoznak.


 

A játékos társadalmat és stúdiókat folyamatosan támadások érik. Egyszer a játékosok őrülnek meg a játékoktól tudósok szerint, vagy válnak agresszívvá, máskor a készítőket okolják durva programok kiadásáért, amelyek hatására tömeggyilkosokká válnak bizonyos terroristák. Az örökös háborúnak persze sose lesz vége, mert mindig lesz olyan illető, aki egyébként is labilis személy, de néhány orvos nyomozása arra enged következtetni, hogy bizony a videojátékok tették tönkre.

Brainjpeg-min-700x394

A legújabb egyetemi tanulmány során 100 vizsgált személyt kértek, hogy játsszon 90 órát olyan játékokkal, mint a Call of Duty vagy a Killzone. Az eredményeket böngészve a kanadai professzorok rájöttek, hogy kimutatható szürkeállományt vesztett az agy szinte minden résztvevőnél. Továbbá az efféle játékok aktiválják az agy egy olyan részét, amelynek következtében a hippocampus csökkenése következhet be. Ennek pedig memóriazavarok, depresszió és skizofrénia a következménye.

Ha belegondolunk, hogy mennyi ember játszik egy-egy játékkal akár több ezer órát, nagyon sok skizofrén és depressziós egyén fog rohangálni pár éven belül az utcákon. Persze a tudósok többsége nem a gamerek barátai és meglehet, hogy az egész kutatást megfélemlítés céljával tették közzé, egy biztos: a legfontosabb a mértékletesség!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Rácz-B. Kristóf
@Rácz-B. Kristóf
 • IMPHUN

  Brit tudósok mi? 😀

  • Kurahmaru

   Kanadai.

   • R3wan

    Egykutya 😀 Hú, mi pénzt kereshetnék, ha én is arra kapnék pénzt, hogy baromságokat találjak ki tudományos tényként. 😀

 • Márk Varga

  ekkora idiótaságot

 • sauce

  forrásmegjelölés, bazdmeg?!

 • Norbi

  Ezzel akarják meg magyarázni a sok öngyilkos merényletet, és a depressziót ? Pedig amúgy egy-egy játék nagyon meg tudja mozgatni az agyunkat, feltéve ha meg van mellet az elegendő mozgás és az alvás.

  1.Amúgy is ha nincs meg a kellő alvás meg mozgás akkor az ember depressziós lesz így is úgy is.

  2. Az öngyilkos merénylők nagy részt Iszlám vallás hívei ( A nagyon kemény Iszlám híve) és jelenleg mindenki aki nem Iszlám híve az potenciális ellenség. Van egy ilyen törvény a hitvilágukban, ha öngyilkos leszel miközben meg ölsz embereket azok akiket megöltél a túlvilágon a rabszolgáid lesznek.Persze nem minden öngyilkos Iszlám híve,és nem minden Iszlamista öngyílikos merénylő.

  3. A depressziót okozhatja még az is hogy az alany túl sokat dolgozik így nem tud a barátaival beszélgetni és nem tudja ki aludni magát. Egyébként a nem alvás halálos is tud lenni.

  Végezetöl a tanulmány buktatója az hogy nincs közzé téve semmilyen adat, és az angol nyelvű szöveg sincs meg. De egy valami tény a gép előtt ülni 24 órából 12 órát nem tesz jót, kell a mozgás és kell az alvás is, mint ahogy az fent említettem is.